Masser af sjov og udfordringer i Klatreskoven på Glostrup.

Om Klatreskoven

Læs alt om vores vision, manden bag, hvordan det hele startede og Klatreskovens historie

Vision

Vi vil give den bedste klatreoplevelse til alle, store som små, uden man behøver have nogen forudgående forudsætninger.

Vi sætter stor pris på naturen som aktivitetssted, og vi har muligheden for at tilbyde en anderledes naturoplevelse i trykke rammer. Følelsen af at komme hjem efter en sjov og aktiv dag i naturen er fantastisk, og måske har man endda rykket nogle grænser, som kan tages med videre i andre aspekter af livet. Vi vil give en unik mulighed for at lære sig selv og hinanden bedre at kende og vejlede, opmuntre og inspirere alle til at tage de forskellige udfordringer som vores baner byder – selvfølgelig på det niveau, man er på.

Derudover vil vi give muligheden for på at sætte fokus på samarbejde, erkende hinandens kompetencer og have tillid til hinanden. Derfor har vi også udbygget vores Teambane, så der er endnu flere muligheder for arbejde sammen og rykke sine grænser som sammen som team.

Alt dette i en setting, der selvfølgelig er så sjov som overhovedet muligt. Vi vil give de allerbedste dage til vores besøgende, og grin, smil på læben og sug i maven foregår hver dag i vores park – så findes der simpelthen ikke noget bedre.

Manden bag

Det hele startede med en ide fra vores allesammens Søren. Søren lavede sit første træhus som 13-årig og har klatret på det meste, der findes. Glæden ved naturen gjorde, at han blev uddannet Phd. i biologi. Efter mange år som forsker i alt fra svampe til HIV, savnede han naturen som opholdssted og havde et ønske om at kunne give glæden ved naturen videre til andre og skabe gode oplevelser i naturens omgivelser. Og med kærligheden til klatring opstod ideen om en af de allerførste klatreparker i Danmark.

I 2007 tog han sit første kursus som High Ropes Course instruktør og har siden taget utallige kurser i High Ropes Courses. I dag er Søren både ERCA (European Ropes Course Association) Trainer i Adventure Park og ERCA Trainer i Tradional Ropes Course (Teambane). I 2022 blev Søren det eneste danske medlem af ERCA’s bestyrelse som ansvarlig for Adventure Parker.

Klatreskovens historie

2010: Første mobile klatrebaner opsættes ved Damhussøen

2011: Klatreskoven mobile klatrebaner er med ved forskellige Barda-træf i hele Danmark. I efteråret opsættes mobile klatrebaner på Carlsbergs gamle bryggeriområde i Carlsbergbyen på Vesterbro i København.

2012: Første faste klatrebaner opføres i Carlsbergbyen + få Teambane-elementer.

2013: Alle klatrebaner udvides i Carlsbergbyen og en helt separat Teambane opføres.

2015: Klatreskoven åbner klatrebaner i Roskilde på Musicon med Danmarks største Teambane.

2016: Da der skal bygges boliger i Carlsbergsbyen, fældes træerne desværre og Klatreskoven i Carlsberg lukker.

2017: Klatreskoven i Glostrup åbner med vores Adventure Park.

2018-19: Klatrebanerne i Glostrup udvides.

2020: Da der igen skal bygges boliger, lukker Klatreskoven i Roskilde desværre. Til gengæld udvides Adventure Parken i Glostrup med flere baner.

2021: Stor Teambane etableres i Glostrup.

2022: Danmarks første klatrebaner over vand etableres i Glostrup. Teambanen udvides.